Interiér

Šedá kuchyň – Inspirace, jak použít šedou barvu v kuchyni

Šedá barva je stále více moderní. Je totiž nadčasová, má nekonečné množství odstínů a perfektně se kombinuje s jinými odstíny barev. I když by se mohla zdát na první pohled nenápadná až nudná, umí být výrazná, decentní i elegantní a bez problému nahradí černou i bílou barvu. V poslední době je mnohem oblíbenější než hnědá či béžová.

Šedá barva je univerzální, nadčasová, elegantní a velmi stylová. Klidně s ní můžete vymalovat velkou plochu a přidat k ní jiné barvy v interiéru. S šedou barvou nemůžete udělat chybu. Pokud s ní budete malovat svou kuchyni, vhodná je omyvatelná barva.

Šedá barva v interiéru

I když šedá barva nepatří do základního barevného spektra, mají ji bytoví designéři ve velké oblibě. Šedá barva vzniká smícháním černé a bílé barvy. I malá změna jejich poměru vytvoří stovky různých a velmi atraktivních odstínů. Díky ní můžete velmi snadno docílit elegantního a svěžího prostoru. Její největší výhodou je, že ji můžete kombinovat s jakoukoliv jinou barvou. Šedá může sloužit jako dominantní prvek, nebo být jen barvou doplňkovou a jemně vystupovat na pozadí jiné barvy, kterou díky ní chcete zdůraznit.

Kam se hodí šedá barva

Šedá barva je velmi oblíbená na výmalbu stěn, hodí se i na nábytek, podlahu, koberec i dekorace. Pokud půjdete vybírat kuchyňskou linku, nábytek, sedací soupravu s pohovkou a křeslem, budete se divit, kolik jich bude v nádherném odstínu šedé barvy. Šedá je hezká v kuchyni i šedá v obýváku. Bytoví návrháři i výrobci nábytku šedou barvu považují za vhodnou do každého interiéru. Na nábytku se odráží její jednoduchost, elegance i ležérnost, která nádherně vyzdvihuje všechny linie a tvar každého kusu nábytku. Kuchyňská linka šedé barvy může být matná i lesklá a vždy bude vypadat nádherně.

Kuchyně v šedé barvě

Velkým hitem posledních let je použití šedé barvy v kuchyni. Šedá barva se v kuchyni dobře vyjímá na chromových, nerezových, hliníkových i grafitových prvcích. Kromě kuchyňské linky a spotřebičů je velmi hezký i šedý kuchyňský ostrůvek a šedá se velmi dobře uplatní i na výmalbu stěn. V kuchyni se nemusíte bát matného ani lesklého povrchu. Zkuste ale šedou zvýraznit pár kousky v jiné barvě, aby vás vaření v šedé kuchyni neukolébalo ke spánku.

Jak kombinovat šedou barvu v kuchyni

Jaká je vhodná barva do kuchyně? Jednoduchým trikem designérů spočívá v kombinaci šedébílou barvou, třeba bílá kuchyň a šedé obklady a spotřebiče, naprosto kouzelně vypadá také v kombinaci s limetkově žlutou barvou. Často se používá také ve spojení se zelenou, oranžovou nebo červenou barvou. Šedá se dobře kombinuje i se dřevem. Pokud si na šedou barvu netroufáte na větších plochách, použijte šedou na skříňky nebo spotřebiče a zbytek zvolte v jiné, třeba pastelové barvě. Nádherná je ale i na velké plochy, jako jsou stěny v podobě výmalby či obkladů a podlahy.  

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.