Pro kutily

Vánoční hvězda z papíru – Jednoduché návody

Pokud jste dostali chuť ozdobit si letos váš vánoční stromek, okna a byt trochu netradičně, můžete si vyrobit sami či s dětmi papírové vánoční ozdoby. Podívejte se, na zajímavé tipy na ručně vytvořené papírové ozdoby i s detailním postupem na jejich výrobu.

Pokud do výroby papírových vánočních ozdob zapojíte i své děti, máte o zábavu na odpoledne, večery i víkendy dokonale postaráno. Pokud si chcete vyzdobit svůj byt či dům, přečtěte si návod na rychlou a snadnou vánoční papírovou hvězdu, díky které vás příbytek letos Ježíšek určitě najde. Na výrobu této vánoční hvězdy vám postačí jen bílý či barvený papír, tužku, pravítko, nůžky a lepidlo.

Jak začít vytvářet vánoční hvězdu

Nejprve si připravte papír a upravte si jej do tvaru čtverce. Může to být papír bílý, červený, stříbrný, zlatý i v jiné barvě, kterou jste si na letošní vánoce zvolili. Záleží pak jen opravdu na vaší fantazii. Přehněte si nejprve papír ve tvaru čtverce tak, aby vám z něj vznikl trojúhelník, a pak si je přehněte ještě jednou. Tím máte připravený potřebný malý přehýbaný trojúhelník.

Vytvořte základ pro hvězdu

Jakmile máte svůj papír přehnutý podle návodu, začněte si v něm stříhat jednotlivé úzké proužky. Pro lepší přesnost si na papír můžete nakreslit tužkou linky a stříhat proužky podle nich. Nikdy ale nedostřihněte papír až úplně do konce, jinak by se vám vánoční hvězda rozpadla. Na okraji si vždy nechte asi půl centimetru prázdného místa, které neprostřihnete.

Postup lepení vánoční hvězdy

Následně si papír rozložte a vezměte si k sobě na pomoc tužku. Pomocí tužky si lehce stočíte jednotlivé proužky a pak je vždy spojíte lepidlem k sobě. Pokaždé lepte dva proužky nahoře a následně dva proužky vespod. Takto pokračujte, dokud nebudete mít slepené všechny proužky.

Lepení nastříhaných proužků do spirály

Takto vám vznikne spirála, která představuje vždy jednu část vánoční hvězdy. Těchto spirál si stejným způsobem připravte rovnou šest. Když budete mít spirály hotové, slepte si k sobě jejich kraje a nakonec si zalepte i středy. Tím je vaše vánoční hvězda hotová. Můžete si ji nakonec i pěkně ozdobit. Na začátku si můžete papír polepit stříbrným či zlatým alobalem, nebo si ji posypat třpytkami či písky. K tomu se hodí lepidlo ve spreji. Můžete také papír nejprve natřít lepidlem a pak ho zasypat třpytkami či pískem. Nechte jej pak zaschnout a máte originální zimní dekorace do oken.

Zdroj: womanonly.cz

Foto: Kateřina Jeřábková

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.