Interiér

Velikonoční výzdoba pro rok 2024: Na co nezapomenout?

Pokud si chcete vyrobit pěknou a veselou velikonoční výzdobu, můžete použít pestrá velikonoční vajíčka, čerstvé květiny, hrnkové rostliny a spoustu dalších ozdob. Velikonoční dekorace mohou hrát všemi barvami. Jak si vytvořit velikonoční dekorace?

Barevné velikonoční dekorace dělají naše domovy útulnějšími. Máme pro vás skvělé nápady, typy a inspirace na velikonoční výzdobu, které s vámi mohou vyrábět i děti. Na jaře se v přírodě probouzejí jarní petrklíče a cibuloviny v nejpestřejších barvách, které lze použít pro velikonoční výzdobu. Mezi typické barvy patří žlutá, zelená, červená, modrá či bílá. Osvěžujícím dojmem působí dekorace v jemných pastelových tónech zasazené třeba v zeleném osení.

Velikonoční výzdoba

K velikonocům patří i upečení beránci, mazance a jidáše, které můžete dát na stůl a obklopit je barevnými vajíčky. Velikonoční zajíček může být z čokolády, nebo třeba z porcelánu či ze dřeva. Stejně tak mohou vaši výzdobu doplnit, beránci, slepičky, kuřátka, kačenky, ptáčci, motýlci a kytičky, které si můžete i sami vyrobit z papíru a látek. Můžete si vytvořit ozdoby na zavěšení na větvičky vrby do vázy, nebo je nalepit na špejle a použít jako zápichy do květináčů a truhlíků.

Velikonoční dekorace na stůl

Na velikonoční dekorace na stůl si můžete netradičně nazdobit vajíčka a kraslice. Tradičním způsobem je vyfouknout vejce, nebo je uvařit natvrdo a pak je nabarvit. Můžete si je také namalovat vodovou nebo akrylovou barvou a vzniknou vám pestrá a originální velikonoční vajíčka. S lepidlem a vlnou můžete vykouzlit originální kraslice. Natřete si vajíčka lepidlem a opatrně kolem nich budete omotávat vlnu. Dobré je začít v nejširším místě vajíčka a postupovat ke krajům.

Velikonoční výzdoba s květinami

Pestré barvy květů petrklíčů, narcisů, zakrslých tulipánů, krokusů, hyacintů či modřenců oživí vaše okna. Vytvořte si pěkné květinové zátiší a přineste si tak kousek jara i domů. Stejně tak si můžete malé cibulky modřenců, sněženek a bledulí nasázet třeba do vaječných skoček a ozdobit je peříčky. Vyrobit si můžete i velikonoční věnec z vrbového nebo březového proti, nazdobit jej skořápkami a umělými kytičkami, zavěsit na něj křepelčí vajíčka a pověsit si jej na vstupní dveře. 

Velikonoční dekorace do okna

S pěknou velikonoční výzdobou na okenním parapetu uděláte radost sobě a všem kolemjdoucím. Mezi květináče dejte velikonoční hnízdo s vajíčky, peříčky a přidejte pár kuřátek. Zápichy v květináčích a truhlících v podobě velikonočních zajíčků nebo vajíček na špejli dotvoří velikonoční atmosféru. Zavěšená velikonoční vajíčka s kytičkami a motýlky na barevných stužkách působí v okně jako krásná dekorace. Buďte kreativní a vytvořte si pěkné okenní dekorace.

Zahradní velikonoční dekorace

Bydlení v domácnosti s velikonoční výzdobou je mnohem veselejší. Velikonoční atmosféru však můžete přenést i na zápraží, na terasu i do zahrady. Můžete použít barevné květináče, terakotové velikonoční figurky a ozdoby, které snesou i trochu deště. Pár nápadů na jarní výzdobu naleznete i ve videu.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.