Trendy v bydlení

Jak zařídit balkón? Vybrali jsme vám inspiraci

Na svém balkonu si můžete vytvořit soukromí. Nainstalujte si zástěnu, paraván či bambusovou stěnu, která vás odizoluje od zvědavých pohledů sousedů a rušivých podnětů z ulice. Posuvné stěny navíc zasunete a můžete si užívat výhled. Přidejte markýzu nebo slunečník, která vytvoří příjemný stín a chrání před deštěm.

Večerní posezení za zástěnou

Posezení s rodinou či přáteli je v létě krásné i během pozdních nočních hodin. Dejte si na balkon více zdrojů světla. Příjemnou atmosféru navodí svíčky a lucerny. Do květináčů zapíchněte solární svítidla pro jemné světlo, které nabijí sluneční paprsky.

Příjemné místo na čtení

U čtení knih a časopisů si dopřejte čerstvý vzduch. Pro útulný čtenářský koutek stačí pohodlné křeslo, polštáře a deky na chladné večery. Přidejte malý stolek, na který si odložíte nápoje a občerstvení. Chybět opět nesmí ani venkovní osvětlení.

Na balkoně jako na dovolené

Pokud se nedostanete na dovolenou, dejte si na balkon závěsná křesla, houpačku, houpací síť nebo měkkou sedačku či lenošku s polstrováním. V létě budete mít své oblíbené místo k odpočinku a budete si připadat jako na dovolené.

Městská džungle plná zeleně

Balkon zútulní dostatek zeleně. Při výběru rostlin myslete na to, na jakou světovou stranu je balkon orientovaný. Kromě keříků a květin si zde můžete vytvořit i vlastní bylinkovou zahradu a pak využívat čerstvě utržené domácí bylinky.

Víceúčelový venkovní nábytek

Na malý balkon dejte lavici s odkládacím úložným prostorem. Stolek na kolečkách můžete běžně využívat jako stojan na květiny a během návštěv na něm servírovat občerstvení. Na stěny dejte police, závěsné květináče a dekorace.

Rozmanité styly a materiály

Při zařizování kombinujte různé druhy materiálů, jako jsou beton, sklo, ocel, dřevo, bambus, ratan a přírodní textilie. Vytvoříte si originální místo a rozšíříte obytný prostor. Doplňte designérské kousky a doplňky v různých odstínech jedné barvy. Opticky tak sjednotíte celý prostor a přidáte útulnou atmosféru.

 

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.