Pro kutily

Zimní dekorace do oken za pár korun

V adventním čase si dáváme do oken baňky, světla a různé dekorace. Některé dekorace si ale můžete dát do okna třeba i v listopadu, kdy začínají poletovat ve vzduchu první sněhové vločky. Vyrobit si takové vločky do oken můžete i sami, nejen z papíru. 

Než začneme dávat vánoční věnce na dveře a adventní věnce na stoly, můžeme si své příbytky vyzdobit i jinak. Přicházející zimní atmosféru si snadno vykouzlíte pomocí jednoduchých, vlastnoručně vyrobených ozdob.

Tip: Podzimní dekorace nejen vašeho bytu

Dřevěné špachtle

Připravte si na ně dřevěné špachtle, které zakoupíte v prodejnách pro kutily. Stačí slepit 3 dřívka vteřinovým lepidlem a natřít bílou akrylovou nebo temperovou barvou. Než vám barva dokonale zaschne, posypte povrch dřívek jemnými třpytkami. Pěticípá hvězdička není nic složitého a ve vašem okně se bude dokonale vyjímat.

Zdroj: pinterest.co.uk

Vezměte si na pomoc dřevěné kolíčky

Dřevěné kolíčky na prádlo nejprve rozeberte a dřevěné dílky slepte k sobě hladkou stranou. Pak sestavte hvězdici a v místech spoje slepte vteřinovým lepidlem. Hvězdičky přestříkejte zlatou, stříbrnou či bílou barvou a střed zakryjte třeba malou nalepovací vločkou.

Ruličky od toaletního papíru

Karton je ideální materiál na vyrábění dekorací. Karton z ruličky od toaletního papíru je zaoblený a na výrobu hvězd se skvěle hodí. Ruličku zmáčkněte do plocha a nastříhejte na půlcentimetrové proužky. Část přepůlením složte na menší díly určené dovnitř nebo vně vloček. Použijte rychleschnoucí lepidlo.

Pečicí papír

Můžete využít i papír na pečení a tavicí pistoli. Vezměte pečicí papír, položte jej na předlohu vločky a obkreslete ji roztaveným lepidlem, jako fixem. Jakmile lepidlo vychladne, vločka půjde z voskovaného papíru sloupnout. Pro posypání třpytkami ji postříkejte malířským fixativem, bezbarvým lakem nebo lakem na vlasy a pak posypte. Gumovou hmotou na lepení plakátů umístěnou uprostřed tyto vločky snadno přilepíte i na sklo, nebo je můžete zavěsit na provázku do okna.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.