Interiér

Jak zařídit dětský pokoj pro kluka? Inspirace

Dětským pokojům pro chlapce není věnována dostatečná pozornost, tak jako pokojům pro dívky. Kde vzít inspiraci pro zařízení dětských pokojů pro chlapce? Inspirace máme dost.

Základem dětských pokojů jsou barvy. Je důležité, aby se chlapci ve svém pokoji cítili dobře, proto výběr barev nechte na nich. Stěny pokoje nenatírejte v barvě dětského nábytku. Zkuste si pohrát s kontrasty. Typickou chlapeckou barvu, jako je modrá a zelená, můžete zkombinovat s univerzální barvou jako je bílá, šedá a hnědá. Při malování popusťte uzdu fantazii. Jednu ze stěn mohou zdobit pruhy natřené výraznější barvou, samolepky nebo tapety s oblíbenými animovanými hrdiny.

Tip: Jaké jsou letošní barevné trendy v ložnici pro rok 2018?

Nábytek do dětského pokoje pro chlapce

V chlapeckých pokojích se musí počítat s drobným nepořádkem. Pokud budete při výběru nábytku do chlapecké pokoje myslet na úložný prostor, bude pak snadněji udržovatelný. Chlapci se stejně jako dívky neobejdou bez šatní skříně, komody, psacího stolu a postele, nejlépe se zásuvkami. S dítětem roste i jeho počet věcí. Zejména u kluků platí, že čím více bude úložného místa, tím méně bude viditelného nepořádku. Aktuální nabídka dětských pokojů pro chlapce je pestrá. Vybírat můžete z nábytkových sestav, nebo sáhnout po jednotlivém nábytku. Mezi oblíbenou kombinaci barev nábytku do chlapeckých pokojů patří velmi aktuální šedá a imitace kamene.

Čemu se vyhnout

Při sestavování chlapecké pokoje se vyhněte regálům a regálovým sestavám. Většina kluků nerada utírá prach, zůstalo by to na vás. Pro sběratele předmětů nahraďte dětské police a regály prosklenými vitrínami z tvrzeného bezpečnostního, které uchrání modely aut i letadel před prachem i mechanickým poškozením. Pozor na barvy. Aby pokoj vydržel vašemu chlapci až do jeho dospívání, vybírejte nábytek do dětského pokoje v univerzální barvě. Dětský nábytek v bílé, krémové či šedé barvě, můžete během let pomocí doplňků stylizovat do aktuální oblíbené barvy syna, i když nevyměníte nábytek.

Jak mít na výběr

Zvolte si komplet celý dětský pokoj, nebo si díky variabilitě programů vyberte jen takové kusy nábytku, které opravdu využijete. Doplňte dětský pokoj praktickou komodou, která pokoj zútulní. Navrhování místnosti pro dospívajícího chlapce není tak obtížné, jak by se mohlo zdát. Klíčem je vědět, jaké jsou jeho koníčky a co rád dělá ve volném čase. Zapojte své dospívající syny do procesu navrhování, abyste mohli přijít s designem, který se vám oběma líbí.

Zdroj: freshome.com

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.