mlýnek na kávu
Interiér

Víte, jak správně namlít kávu?

Doma čerstvě namletá zrnková káva je prostě to nejlepší řešení. Nejjednodušším tipem na dokonalý požitek z kávy je připravovat si ji co nejčerstvější. Proto je vhodné si domů pořídit mlýnek na kávu, kvalitní zrnkovou kávu si pokaždé namlít v požadovaném množství a pak si kávu připravit.

Káva má pak tu správnou čerstvost, chuť a aroma. Při nákupu zrnkové kávy se zaměřte na to, kdy byla káva pražená a vyberte si tu nejčerstvější. Tím si zaručíte maximální zachování vůně i chuti, které vašemu oblíbenému nápoji dávají oleje obsažené v kávovém zrnu.

mlýnek na kávu

Proč umlít kávu doma

Čerstvě mletá káva krásně voní a chutná stejně, jako ta připravená v kavárně. Je totiž 100% čerstvá. Pokud si koupíte mletou kávu, může se stát, že bude už značně zvětralá, i když je ve vakuovém balení. Po umletí vydrží čerstvá a voňavá opravdu jen pár minut. Klasická mletá káva kupovaná v balíčku není to pravé, co vám dopřeje dokonalý zážitek při pití kávy. Dopřejte si raději dokonalý zážitek.

Ruční mlýnky na kávu

Ruční mlýnek na kávu má v našem životě nezastupitelné místo, i když se technologie posouvají dopředu. Mletí kávy na mechanickém mlýnku je nejstarší způsob. Pocit z ručního mletí a vnímání vůně umocní celkovou autenticitu rituálu přípravy kávy. Káva se při ručním mletí nezahřívá, a tím si zachovává plné aroma, které uvolní těsně před přípravou kávy. Zásobník na kávu pojme množství asi na 4 šálky. Ruční mlýnky mohou být v plastovém, keramickém, nerezovém i klasickém dřevěném provedení. Pro úsporu místa můžete zvolit i nástěnný mlýnek na kávu, který budete mít vždy při ruce.

Čerstvě namletá káva

Pokud namletou kávu všechnu nespotřebujete, nepouštějte k ní teplo, světlo, vlhkost ani vzduch. Kávu uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě a v chladu. Na skladování kávy je vhodná speciální dóza z porcelánu nebo kovu, kterou lze těsně uzavřít. Vhodné jsou i keramické nádoby s vakuovou pečetí. Nepoužívejte nádoby z čirého skla, protože světlo kávě škodí. Trvanlivost kávy prodloužíte, pokud ji dáte do chladna. Čerstvě praženou zrnkovou kávu se doporučuje uchovávat maximálně měsíc a mletou kávu pouze týden.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *