Trendy v bydlení

10 luxusních domů z kontejnerů

Lidé si čím dál více uvědomují, že postavit si svůj vlastní domek nemusí být zase až tak složité a nákladné. Nemusíte hned míchat maltu a brát do rukou cihly. Díky internetu lidé z celého světa objevují stále nové způsoby, jak si postavit vlastí bydlení za menší prostředky a navíc šetrně k životnímu prostředí. Staré nákladní kontejnery jsou jednou z cest k vlastnímu levnému a ekologickému bydlení. Jejich cena je oproti zděným stavbám zanedbatelná, a pokud máte kreativního ducha, tohle řešení se vám bude líbit. Nápady z kontejnerů, které si dneska ukážeme, vám mohou sloužit jako prvotní inspirace.

1. S rozpočtem 40 000 dolarů Benjamin Garcia Saxe použil 2 přepravní kontejnery o délce 40 stop a vytvořil tak útulný prostor o ploše 1000 čtverečních stop. Domov se nachází v San Jose, Costa Rica a dokazuje, že nepotřebujete hluboké kapsy na financování lodního kontejnerového projektu domů.

2. Projektový tým Studio H: T spíše než vybudovat celý dům z přepravních kontejnerů, rozhodli se, že do vnějších stran existující struktury přidají 2 skladovací kontejnery. Rezidence je umístěna na římsu v Nederlandu v Coloradu a zahrnuje střešní solární panely, pasivní chlazení a mnoho dalšího.

3. Ve Flagstaffu v Arizoně je z 6 přepravních kontejnerů úžasné bydlení. V domě jsou betonové podlahy, velká sklená okna, střešní terasa, průmyslové povrchy a červené cihlově barevné schody, které skutečně spojují hezky prostor. Projekt trval 2 roky, než bylo dokončeno jako spolupráce mezi studenty a projektanty.

4. Dalším příkladem použití více přepravních kontejnerů je projekt Maison Container Life navržený francouzským architektem Patricchem Partouchem. Existuje 8 různých kontejnerů, které vytvářejí obytný prostor o rozloze 2238 čtverečních stop. Tato stavba trvala jen 3 dny.

5. Spíše než vybudovat skutečný domov z přepravních kontejnerů, proslulý brazilský architekt Marcio Kogan se rozhodl integrovat masivní, zářivě barevné kontejnery do mixu tím, že je stohuje v celém obytném prostoru.

6. Penziony jsou typicky malé, tak proč je neudělat z recyklovaného přepravního kontejneru? Tento moderní obytný prostor navržený týmem Poteet Architects má rozlohu 360 čtverečních stop a má vše, co by člověk potřeboval od obývacího pokoje a studovny, až po koupelnu a terasu.

7. Postaveno na Ectotech Design, první vůdčí kontejnerová rezidence, která má být postavena v poušti Mojave. Domek o rozloze 2 300 čtverečních stop, známý jako Studio Tim Palen na Shadow Mountain, se nachází nedaleko Joshua Tree a zahrnuje 6 přepravních kontejnerů spolu s předem zkonstruovanými ocelovými součástmi. V domě je jedna ložnice a 1,5 koupelny.

8. Použití kontejnerů pro tento projekt nemohlo být přehlédnuto. V San Francisku vznikl velký otevřený prostor, kde pár Jeff Wardell a Claudia Sagan umístili 2 přepravní kontejnery přímo z obývacího pokoje. Jeden kontejner slouží jako penzion, zatímco druhý slouží jako plně funkční domácí kancelář.

9. Nachází se v El Tiemblo, ve Španělsku, provincii Avila, tento projekt se v roce 2010 zhmotnil a stále vypadá skvěle dodnes. Existují 4 různé námořní kontejnery o délce 40 stop, které tvoří obytný prostor o rozloze 2 000 čtverečních stop. Projekt navrhl James & Mau Arquitectura, zatímco Infinski ho skutečně vybudoval.

10. Mladý pár žijící v lesním městě Savannah, v Gruzii pověřil cenu Street Street projekty pro tento malý domov. Zatímco z vnější strany nemusí vypadat nic moc, bílé stěny, tmavé podlahy a světlíky poskytují v celém bytě pěkný moderní vzhled.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.