Interiér

Jak ozdobit vánoční stromeček? Buďte trendy

Vánoce 2021 nám klepou na dveře. Jakou barvu vánočního stromku letos zvolit a jaké ozdoby na vánoční stromeček zavěsit? Podívejme se na letošní trendy vánočních dekorací a zdobení stromečků.

Jaká je barva Vánoc 2021

Trendy se prolínají z roku na rok, některé zůstávají delší dobu, jiné další rok mizí. Již několik let se drží metalické barvy. Loni převládala zlatá barva, letos bude hrát prim spíše stříbrná. Výraznou novinkou vánočních barev jsou jemné pastelové barvy, jako je starorůžová, mentolová i jemná nebeská modrá. Další novinkou je černá barva vánočních dekorací na bílém podkladu zvýrazňující minimalistický vzhled.

Barevná klasika, která se neomrzí

Červeno zelený stromeček tradičně symbolizuje Vánoce. Červená je barvou srdce, citu, emocí, lásky, přátelství, bratrství i vášně. V kombinaci se zelenou barvou přináší pocit bezpečnosti, důvěry a rodinného kruhu. Zelená je barvou přírody přinášející pocit pohody a klidu. Zelené chvojí můžete dozdobit cesmínou, šípky i jeřabinami.  Vánoční stromek doplňte červenou girlandou a bílými vánočními světýlky.

Zasněžené stromky

Trend zasněžených stromků stále přetrvává, protože podporuje magické kouzlo sněhu a atmosféru Vánoc. Zasněžené vánoční stromky nabízejí i praktickou výhodu a nemusíte je ani tolik zdobit. Stačí zavěsit vánoční světýlka a pár vánočních ozdob a vánoční stromeček vypadá opravdu luxusně.

Trendy materiálů Vánoc 2021

Letošní vánoční ozdoby na stromeček se ponesou v duchu nádherných vánočních květin, jako je vánoční hvězda nebo i růže, jemných pírek a přírodních motivů zejména v podobě ozdob ptáčků a vysoké zvěře.  Podívejte se po skleněných ozdobách ptáčků dozdobených pravými ptačími pírky, jelenům s parohy i něžným laním. Mašlemi můžete ozdobit konce větviček, což vykouzlí opravdu luxusní vzhled.

Vánoce 2021 a dekorace

Nezapomínejte na prostor kolem vánočního stromku. Pokud plánujete umístit stromek na zem, dejte pod něj imitace kožešiny. Letos se jako výraznější prvek bude využívat i postava vánočního Mikuláše sladěného ve stejné barvě jako je výzdoba vánočního stromku. Můžeme však polemizovat nad tím, zda to podvědomě spíše nepřipomíná Santa Clause a nemění to tradici Ježíška. Podle návrhářů jde však o přesah mimo vánoční stromeček, který působí zajímavě. Ty nejmenší jistě potěší.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.