předsíň
Trendy v bydlení

5 tipů, jak zařídit předsíň

Předsíň dělá první dojem celého bytu či domu. Podívejte se na naše tipy, co by v předsíni nemělo chybět, aby byl první dojem ze vstupního prostoru co nejlepší.

Vstupní prostor by měl být krásný a funkční. Musí sloužit k ukládání obuvi, kabátů, bund, deštníků, tašek, klíčů a dalších drobností. Pamatujte na dostatek úložných prostor a zvolte chytrá řešení. Máme pro vás pět tipů na vybavení předsíně, které si vyberete třeba na Nabytek-Interior.cz.

Věšáky do předsíně

Stojany a nástěnné věšáky na oblečení jsou v předsíni nutností na odkládání kabátů, bund, šátků, šál a tašek. Oblíbené nástěnné věšáky můžete použít v dřevěné i kovové variantě. Nástěnné věšáky můžete doplnit stylovým ramínkem na kabáty a saka. Bundy můžete věšet rovnou na háčky a šály přehodit přímo přes věšák. Prostor na věšáku by měl mít každý člen rodiny a měl by být dostatečný.

Botníky a úložné prostory

V předsíni nesmí chybět ani vhodné místo k odkládání obuvi. Pro odkládání a úschovu bot oceníte snadno udržovatelný a funkční botník v minimalistickém designu. Může být drátěný nebo třeba výklopný. V botníku by mělo být dostatek prostoru na obuv pro všechny členy rodiny a pro všechny boty, které pravidelně v daném období střídáte. Botník by neměl být zcela uzavřený, aby mohly boty větrat. 

Předsíňová stěna

V předsíni nesmí chybět ani úložné prostory na sezónní věci a drobnosti každodenní potřeby. Někam musíte dát plášť do deště, holínky i deštník. Předsíňová stěna pojme botník pro odkládání a úschovu bot, i věšáky s prostorem na odkládání bund a kabátů. Poslouží i k uschování sezónních potřeb. Doplnit můžete i praktickou a elegantní komodu, nejrůznější regály a nábytek do předsíně s úložnými prostory. Abyste měli při příchodu domů kam odložit poštu a klíče, můžete doplnit odkládací stolek, úložné kapsáře a háčky na klíče. Také myslete na pohodlnou stoličku, kam se posadíte při zouvání a obouvání bot. 

Zrcadlo 

Bez zrcadla, ve kterém si upravíte konečný vzhled, asi ani nemůžeme odejít z domu. Pro kontrolu bezchybného vzhledu nezapomeňte na velké nástěnné zrcadlo. Jakékoliv zrcadlo navíc opticky zvětší a prosvětlí i ten nejtemnější a nejužší prostor, proto se hodí i do menších chodeb. Může být na stěně zvlášť, nebo může být součástí předsíňové stěny. Díky zrcadlu nebudete při odchodu z domu nervózní. 

Vkusná dekorace

Doplňky a dekorace udělají z předsíně útulné místo. Do vstupního prostoru dejte pěkné hodiny, díky kterým budete všude chodit včas. Doplňte stylová ramínka na šaty, úložné koše na tašky a časopisy i designový stojan na deštník. Oceníte i taburet s úložným prostorem, na který si sednete při nazouvání a vyzouvání bot. Fantazii se meze nekladou. Prostor zútulní i vkusná mistička na klíče nebo váza na květiny. V zimním období se bude hodit podložka na mokré boty nebo elegantní rohožka.

Taburet

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *