Interiér

Jakou zvolit židli pro děti? Poradíme vám s výběrem

Přemýšlíte, jakou zvolit židli pro děti? Poradíme vám s výběrem a nastíníme vám, jaké jsou možnosti. Vyzkoušejte třeba rostoucí židle pro děti. Prozradíme vám, jaké mají tyto dětské židle výhody.  

Rostoucí židle pro děti

Rostoucí židle jsou určeny malým dětem, které se zrovna naučily sedět, prvňáčkům, studentům i teenagerům. Židle, které přicházejí v úvahu, můžeme rozdělit na dvě základní kategorie. Můžeme použít klasické rostoucí jídelní židle, které umožňují malým dětem sedět s námi u jídelního stolu, anebo dětské rostoucí židle pro školáky. Vsaďte na léty prověřenou českou kvalitu se zárukou 5 let. A pokud se vám doma sejde dětí více, zajímat vás může i hra s židlemi

Rostoucí židle pro zdravé sezení

Největší předností rostoucích židlí je kromě jejich nastavení výšky dle velikosti dítěte zajištění zdravého sezení. Tím, že je přizpůsobíte velikosti dítěte, podpoříte zdravý vývoj páteře. Základem zdravého sezení je správná výška i hloubka sedáku a vhodně podepřená záda. Celkově musí být židle správně nastavena vzhledem k pracovní desce stolu. Při výběru židle je tedy nutné dobře zkombinovat pracovní stůl a židli. Pak už je stačí jen správně nastavit.

Rostoucí židle pro školáky i studenty

Dětská rostoucí židlička má pro školní přípravu ideální ergonomii. Dětské rostoucí židle jsou vhodné pro všechny školáky již od první třídy. Vydrží dítěti po celou dobu studia na základní a mnohdy i střední škole. Všechny židle pro děti navíc zakoupíte v mnoha barevných variantách a kombinacích. Myslete ale na to, že příliš mnoho barev starší děti neocení. Proto je lepší zvolit neutrální variantu a doladit dětský pokoj dekorativními prvky, které se dají snadno obměnit. 

K rostoucím židlím patří i rostoucí stoly

Samotná dětská židle pro školáka při učení nestačí, i když je rostoucí. Proto se podívejte i na rostoucí stoly, které s židlemi barevně a designově ladí. Sestavu dětského nábytku nakonec doplňte o další vhodné příslušenství, jakým jsou kontejnery, police, regály či skříňky. 

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *